Bezpečné opalování je pro nás velmi důležité, proto se snažíme v TOP SUN solárních studiích dodržovat tato kritéria:

         Minimální věk pro opalování je 18 let.

  • Návštěva solária pokud jste kožní typ 1. s velkou opatrností !
  • Při opalování mějte zavřené oči a vždy noste ochranné brýle.
  • Při kožních nemocech se vždy poraďte s lékařem.
  • Neopalujte se ve stejný den v soláriu i na slunci.
  • Neopalujte se během nemoci nebo podezření na ni.
  • Neopalujte se při používání některých léků.
  • Vyhněte se kontaktu s vodou 1h. před a po opalování.
  • Při jakýchkoliv zdravotních potížích nebo pochybnostech konzultujte možnosti opalování na slunci nebo v soláriu s Vaším ošetřujícím lékařem.
  • V současné době se doporučuje navštěvovat solária maximálně  1x za den, 10 návštěv za měsíc a  maximálně  60 návštěv za rok.

                 10 tipů pro báječné opálení

  1. Nechoďte do solária a na slunce ve stejný den, aby nedošlo k překročení denní dávky ultrafialového záření a tím ke spálení kůže.
  2. Vždy se poraďte o volbě typu solária a době opalování s naším proškoleným personálem a dodržujte jeho doporučení.
  3. Před opalováním se důkladně odličte, odstraňte z pokožky parfémy, deodoranty a jiné kosmetické přípravky – mohlo by dojít k negativní reakci pokožky s UV zářením.
  4. Nepoužívejte do solária před opalováním kosmetiku určenou na slunce s UV faktorem.
  5. Používejte před opalováním výhradně speciální solární kosmetiku, nechte si poradit od našeho školeného personálu. Opalování pak bude pro Vás efektivnější, bezpečnější a příjemnější. Top Sun doporučuje solární kosmetiku Tahnee a Peau D´Or.
  6. Některé léky a medikamenty mohou zvyšovat citlivost pokožky na UV záření. Prostudujte si pečlivě přiložené návody nebo se při jejich užívání poraďte s ošetřujícím lékařem.
  7. Během opalování v soláriu mějte zavřené oči a vždy používejte ochranné brýle.
  8. Neopalujte se nikdy déle, než odpovídá Vašemu typu a stavu pokožky. Vyvarujte se zarudnutí kůže (sluneční úpal). Pokud k tomu dojde, nechte pokožku několik dnů v klidu, používejte hydratační přípravky na zklidnění pokožky, dodržujte řádně pitný režim a nevystavujte se UV záření. Vytvoří li se puchýře nebo záněty vyhledejte lékaře.
  9. Po opalování je nutné dodat pokožce ztracenou vlhkost, neboť slunce i solária pokožku vysušují. Doporučíme Vám vhodný přípravek pro regeneraci pokožky a prodloužení opálení.
  10. Opalujte se pravidelně, ale s rozumem !  Nepřehánějte opalování je nejdůležitější pravidlo. Jen přirozeně hnědé zbarvení těla je znakem sportovního ducha, atraktivnosti a zdraví. Maximálně 1 sluneční lázeň za den, maximálně 10 během 2-3 týdnů, v následné době postačí 1 návštěva za týden až 14 dní na udržení dosaženého zbarvení. Dodržujte rady odborně vyškoleného personálu a odpovězte na jeho případné otázky.